Pisanje o svakom proizvođaču klima uređaja velik je pothvat zbog globalne prirode industrije koja obuhvaća brojne tvrtke s raznolikom poviješću, linijama proizvoda i tržišnim fokusom. Međutim, mogu dati sažetke za neke od najistaknutijih i globalno priznatih proizvođača klima uređaja, ističući njihovo podrijetlo, ponudu proizvoda i prisutnost na tržištu.

Najpopularniji proizvođači klimatizacije

1. Daikin Industries, Ltd.

Podrijetlo: Osnovano 1924. u Osaki, Japan.

Proizvodi: specijaliziran za sustave klimatizacije bez kanala i centralne klimatizacije, pročistače zraka i toplinske pumpe. Daikin je poznat po svojim inovacijama u energetskoj učinkovitosti i ekološki prihvatljivim rashladnim sredstvima.

Prisutnost na tržištu: Globalni lider sa snažnom prisutnošću u Aziji, Europi i Sjevernoj Americi, fokusirajući se na održiva i inovativna klimatska rješenja.

2. Carrier Global Corporation

Podrijetlo: Osnovao ga je 1915. godine Willis Carrier, izumitelj moderne klimatizacije, u Farmingtonu, Connecticut, SAD.

Proizvodi: Nudi širok raspon klimatizacijskih sustava za stambene, komercijalne i industrijske primjene, uključujući prozorske jedinice, split sustave i centralizirana rješenja klimatizacije.

Prisutnost na tržištu: Carrier je globalna tvrtka s širokom distribucijskom i uslužnom mrežom diljem svijeta, poznata po predanosti održivosti i inovacijama.

3. Trane Technologies plc

Podrijetlo: Trane je osnovan 1885. u La Crosseu, Wisconsin, SAD.

Proizvodi: specijaliziran za sustave grijanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC), zajedno s rješenjima i kontrolama za upravljanje zgradama. Trane je poznat po svojim izdržljivim i energetski učinkovitim sustavima.

Prisutnost na tržištu: Trane posluje globalno, opslužujući klijente u različitim sektorima uključujući stambena, komercijalna i industrijska tržišta.

4. LG Electronics

Podrijetlo: Dio južnokorejske LG Corporation, LG Electronics je osnovan 1958.

Proizvodi: Nudi široku lepezu proizvoda za klimatizaciju, uključujući split sustave, prozorske jedinice, prijenosne klima uređaje i multi-VRF sustave za komercijalne primjene. LG je poznat po svojim inovativnim značajkama i integraciji pametne tehnologije.

Prisutnost na tržištu: LG ima snažnu globalnu prisutnost, s proizvodima dostupnima u mnogim zemljama diljem svijeta, fokusirajući se na pametan, energetski učinkovit dizajn jednostavan za korištenje.

Navede proizvođače klima uređaja možete pronaći na našem website-u.