Ronde steentjes vs. vierkante steentjes – welke zijn beter?

De glanzende en glinsterende diamondpaintings kunnen ervoor zorgen dat je je overweldigd voelt als je een nieuwe kit wilt kopen, vooral voor de eerste keer. Nu heb je vast wel eens wat gehoord van diamondpainters over verschillende soorten steentjes. En je kunt in de war raken over welke diamondsteentjes beter zijn.

Bij het kiezen van de vorm van de diamantsteentjes, moet je rekening houden met jouw expertiseniveau, de gloed in de uiteindelijke diamond painting, het gemak van het aanbrengen van diamantboren en de tijd om het project te voltooien.

Maar wees gerust, met welke oefeningen je ook werkt, het uiteindelijke resultaat zou een sprankelend en galeriewaardig kunstwerk zijn dat je jarenlang zult koesteren.

Ronde steentjes

Ronde steentjes zijn “cirkelvormig” van vorm en iets groter dan vierkante steentjes. Ronde steentjes hebben de neiging om meer te schitteren vanwege meer facetten, zoals het aantal hoekige vlakken of snede. Deze sneetjes geven het uiterlijk van een “kruissteek” aan het eindresultaat. Hoewel het als een keuze voor beginners wordt beschouwd, hebben de verbazingwekkende diversiteit aan beschikbare kits en de sprankeling van de oefeningen ervoor gezorgd dat het zowel geschikt is voor beginners als voor professionele diamond painters. Daarnaast zien bepaalde ontwerpen er beter uit in ronde steentjes dan in vierkante steentjes.

Vierkante steentjes

De voorkeur van de meeste diamond painters, vierkante steentjes, passen in elkaar zonder gaten en creëren scherpe rechte lijnen. Deze steentjes geven door hun vierkante vorm een “mozaïek” uitstraling aan het eindresultaat van diamond painting.

Laten we er nu dieper op ingaan om hun verschillen in detail te begrijpen.

Verschil in grootte

Hoewel het verschil in de grootte van de steentjes zeer klein en gemakkelijk te verwaarlozen is, maakt het nog steeds een verschil in diamond painting waar de kleinste details worden geteld. Ronde steentjes zijn groter dan hun tegenhanger vierkante steentjes en hebben een afmeting van 2,8 x 2,8 mm. Vierkante steentjes hebben de afmetingen 2,5 x 2,5 mm.

Verschil in gloed

De glans van de diamanten hangt af van het aantal facetten dat een diamanthars heeft. Hoe meer facetten, hoe helderder de schittering. Maar het is niet genoeg! De manier waarop deze diamanten zijn geslepen, draagt ook bij aan de gloed.

Door de snede zien de ronde steentjes er sprankelender uit. Vierkante steentjes zijn echter op geen enkele manier minder sprankelend. Het is gewoon hun vorm en snit die het verschil maakt.

Volledige dekking voor een vollere look

Als je een vollere look wilt die volledige dekking geeft, kan je voor vierkante steentjes kiezen. De vierkante steentjes laten, wanneer ze naast elkaar worden geplaatst, geen opening tussen hen over. En het canvas gluurt niet door de vierkante steentjes, waardoor het een vollere dekking krijgt.

Aan de andere kant geven ronde steentjes niet de vollere uitstraling en is het canvas zichtbaar door de gaten.

Steentjes kunnen eruit knallen

Vierkante steentjes hebben geen ruimte tussen hen. De steentjes kunnen er dus gemakkelijk uitspringen omdat er geen ruimte is om te wiebelen. Mogelijk moet je rollers gebruiken om ze op hun plaats te bevestigen of de lijm opnieuw aanbrengen om de knallende diamanten te fixeren.

Ronde steentjes hebben een kleine opening, zodat ze de ruimte krijgen om zich aan te passen. En ze springen er niet zoveel uit als vierkante steentjes. Dat is nog een bonuspunt voor ronde steentjes, vooral voor een beginner.

Ons oordeel: welke steentjes zijn beter?

Rond en vierkant, beide steentjes zien er op hun eigen manier uniek en sprankelend uit. Het kiezen van een steentje is jouw persoonlijke voorkeur, want geen steentjes zijn slechte steentjes! Kies ronde steentjes als je het project sneller en gemakkelijker wilt voltooien. Kies voor vierkante steentjes als je verlangt naar meer diepte met een vollere look.

Voor welke steentjes je ook besluit te gaan, het resultaat zal een geweldige diamond painting zijn die je graag aan jouw vrienden en familie zult laten zien. Als u kiest voor een diamond painting eigen foto kan u deze daarna ophangen in uw woonkamer. 

 

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over diamond painting? Stel ze gerust. Met onze creatieve harten ben je bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op via de website, het contactformulier of stuur een mail naar [email protected]. We helpen je graag!